Гласуването  Пеевски беше предложен за член на комисията от ДПС, а

...
Гласуването  Пеевски беше предложен за член на комисията от ДПС, а
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат Пеевски вън от конституционната комисия. ДПС държат реформата да е само с него

Гласуването 

 

Пеевски беше препоръчан за член на комисията от Движение за права и свободи, а с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ бе определен. Против гласоподаваха Българска социалистическа партия и ПП-ДБ, като осем души от партията на Кирил Петков се въздържаха. Не участваха в гласуването и представителите на “Възраждане ”. Играта с плаващите болшинства провокира скандал в Народното събрание и докара до обвинявания сред партиите за това кой е виновен за избора на Пеевски като член на комисията. 

 

Разговорите

 

Сагата продължи и през днешния ден. Христо Иванов от Демократична България се срещна по-рано с Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Делян Пеевски по тематиката с конституционната комисия. В началото на пленарното заседание 

 

По-рано през днешния ден водачът на Демократична България Христо Иванов организира среща с Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Делян Пеевски по тематиката. От трибуната на Народното събрание пък Иванов и Цонев влязоха в конфликт като съгласно съпредседателя на “Демократична България ” вчерашното “попълване на конституционната комисия ” “не стана добре ”, предават от " Дневник ".

 

“Една парламентарна група сподели, че подхожда към този въпрос на подбив. Друга се отхвърля от това, че с нейното безучастие стана този избор. Колегите от ГЕРБ не знам дали по този начин си показват конструирането на болшинствата в този парламент: а-ла-карт, шведска маса, както се споделя, и то тъкмо в тази компания. Това ли е битката със себе си, за която другояче доста подходящо говорите ", сподели Христо Иванов.

 

Иванов предлага депутатите малко да си починат, да проведат още един кръг съвещания и да реконструират състава на комисията

 

Той загатна, че ПП-ДБ са били подготвени с цел да се откажат от процеса поради избора на Пеевски, само че след това решили да се положат още старания. 

 

Пред публицистите Иванов още веднъж повтори, че комисията по конституционни въпроси би трябвало да бъде основана по този начин, че да не поражда никакви подозрения и въпроси. Посочи, че е нужно противоречивите фигури да стоят встрани и даде за образец себе си. Той обаче акцентира, че не е негова работа да желае лични промени в комисията и добави, че отдръпването на Пеевски от комисията няма да е поръчител, че след това няма да се случи “нещо неправилно ”.

 

Карадайъ обаче не вижда да е имало спор сред участниците в диалога за конституционна промяна, а в противен случай - налице е съгласие, че правото би трябвало да се ползва еднообразно за всички и добави, че по време на срещата не е обсъждан съставът на комисията.

 

“Ще бъде господин Пеевски в тази комисия. Това не е дебелоглав и не е изпиране, тъй като няма какво да изпираме ”, уточни Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР